Er zijn inmiddels meerdere retraiteweekenden achter de rug. Elke keer weer blijkt: en het was zeer goed! De combinatie van de getijdengebeden, het seminar, de invulling van de stilte en de momenten van individueel gesprek en gebed worden door de deelnemers als ‘goed’ en als een ‘verademing’ ervaren. En voor mij: ik ben er iedere keer weer enorm op mijn plaats. Het begeleiden van de deelnemers en het onderwijs tijdens het seminar ervaar ik als heel gaaf om te doen. 

 

Wat zeggen deelnemers?

Het retraiteweekend was voor hen "een bron van rust en stilte","helend", "genezing van diep verborgen pijn", "een exclusieve gelegenheid om met de Heer bezig te zijn", "een goed moment om uit de drukte van het dagelijks leven te stappen", "meebeleven van een eeuwenoude geloofstraditie". Ook werd de groep als waardevol en gezellig ervaren. De getijdengebeden in de abdij waren voor sommigen wat wennen, maar vooral ervaarden ze het als een bron van rust. 

 

 

Het seminar ‘Jezus is …’ was “helend, positief confronterend, vernieuwend en hoopgevend”. Het leven vanuit vrijspraak werd als erg bevrijdend ervaren. “Jezus’ volbrachte werk blijkt langer, breder, hoger en dieper te zijn dan je vaak bedenkt.”

En over mijn bijdrage gaven ze deze feedback: Kees "is echt op zijn plek", "is rustig en behulpzaam", "doceert op maat", "is bewogen, empatisch, heeft doorleefde kennis".

 

 

En de monniken… ze genoten van de groep ‘protestanten met een Pastoor als begeleider’! We komen erg graag terug!

Verder neem ik de feedback over het programma mee en zal het eerstvolgende weekend een paar kleine wijzigingen aanbrengen. 

Voor meer informatie klik hier. Wees van harte welkom!